Hver måned måler Dine Penger hvor god avkastning dine aksjefond har gitt deg over tid.
Resultatet av vår rangering gis i form av terningkast. Seks er best og én er dårligst.
Totalt har 43 fond fått ny karakter av Dine Penger denne gangen. 16 fond har fått dårligere karakter, og 27 fond har fått flere øyne på terningen.
KALKULATOR:Finn riktig aksjefond
Børsene opp
Hovedindeksen på Oslo Børs har hatt en meget god måned, og har steget 6 prosent. Siden nyttår er oppgangen på hele 58 prosent. Fondsindeksen har gjort det enda bedre, med en oppgang på 63 prosent siden nyttår.
I USA har den brede Standard&Poor500-indeksen steget 5 prosent siste måned.
Dine Penger-terningen måler fondenes prestasjoner
DP-terningen måler hvilken avkastning fondet har klart å skape over tid, med den risikoen fondet har tatt. Vi måler også hvordan fondet har gjort det i forhold til det markedet fondet investerer i.
I tillegg legger vi vekt på kostnader. Disse betyr mye for det endelige resultatet - nemlig hvor mange prosent i avkastning du kan putte i lommen.
LES OGSÅ:Her kjøper du aksjefond billigst
Sjekk ditt eget fond
Finner du ikke ditt fond i oversikten nederst i saken? Da har fondet samme karakter som forrige måned.
Sjekk alle fondene her:Velg riktig aksjefond
Lav terning - svakt resultat
Har ditt fond fått lavt terningkast, bør du heller velge blant fondene med best karakter i sin klasse. Lavt terningkast viser nemlig at fondet ditt har levert svake resultater over tid.
Slik sjekker du karakteren på flere fond
Ved hjelp av kalkulatoren velg riktig aksjefond kan du velge enten en bransje eller en region.
Velger du f.eks «Norske Fond» får du opp alle aksjefondene innenfor denne gruppen. Velger du bransjen «Teknologi» får du opp fondene som hører hjemme under denne gruppen.
Hvorfor rangeringssystem?
Når du har bestemt deg for hva slags type aksjefond som passer inn i din portefølje, er et rangeringssystem et meget nyttig verktøy. Sammenligningen mellom aksjefondene blir først meningsfull når de tilhører samme gruppe.
En stor del av karakteren bestemmes alltid av hvordan fondet har gjort det i forhold til en sammenlignbar indeks, og fondets risiko.
Sjekk ditt fond
Her kan du sjekke om fondet ditt er blant de som har fått bedre eller dårligere karakter:

Artikkelen er over 11 år gammel.