Hovedindeksen på Oslo Børs har falt 34 prosent på to år. Bare siste måneden er fallet 11 prosent. Midt i stormen forteller vi hva som er de beste aksjefondene.
- For det er nå du kan få aksjer billigere. Om du tenker langsiktig, er spørsmålet om du skal spare mer i fonds. Ikke om du skal trekke deg ut, sier Tom Staavi.
LES OGSÅ:Selge eller kjøpe aksjefond
Frykt
Sist Dine Pengers sjefredaktør gjennom VG anbefalte å starte sparing i aksjefond, var i februar. De neste ukene steg børsen kraftig, for så å falle under februarnivået.
- Og i dag oser markedet av frykt, sier Staavi.
Gjeldskrisen i Hellas og andre søreuropeiske land har skapt usikkerhet omkring det europeiske bankvesenet, med dominoeffekt for hele økonomien.
- Av frykt for nedgangstider utsettes investeringer og forbruk. Så svekkes bedriftenes inntjening og utsikter, og da sendes aksjekursene nedover, forklarer Staavi.
Veiskille
Han mener vi står overfor et veiskille:
- Om du tror det går mot en ny alvorlig finanskrise, må vi anta at børsen skal ned mot forrige bunn, rundt 200 poeng. Det innebærer et fall på over 40 prosent.
Motsatt, legger Staavi til, om du tror problemer blir låst og at vi går mot ny vekst, skal aksjeverdiene stige 50 prosent for å komme tilbake til nivået for to år siden.

Artikkelen er over 11 år gammel.